Casperille lämmikettä

Heips.

Nyt on, kuten moni on huomannut, kylmintä Suomen talvea meneillään. Ei sinne ulos mielellään mene vähissä pukeissa, ja koirankin saattaa olla kylmä. Meillä asustelee täällä tällainen vähäkarvainen ja herkästi paleltuva tyyppi, joten ajattelin hieman helpottaa hänen oloaan pahimmilla pakkasilla. Projektihan lähti käyntiin sillä, että otin Hurtan manttelin, (mallistoa v.2011) malliksi sen verran, että tiesin leikata oikeankokoisia palasia vanhasta viltistä, joka nyt muutenkin sattuu olemaan herran karvoissa.

Leikkelin fleece-huovasta palat, joihin jätin ompelua ja myöhempää sovitusta sekä justeerausta varten saumavaroja 3cm joka puolelle. Koska tämän alusvaatteen tarkoitus ei ole olla mikään koreilukapistus tai muutenkaan erityisen nätti, en käyttänyt hirveästi aikaa sen leikkailuun ja muotoiluun.

Ompelin vaatteen palaset höllästi kiinni toisiinsa parsinneulalla ja ompelulangalla ja sovitin ensimmäisen kerran. Huomasin, että vaate on liian suuri, joten leikkasin vaan raa'asti ylimääräiset kankaat pois. Samalla voi parsia muotoon vaatetta koiran päällä, mikäli oma koirasi pysyy aloillaan sovituksen aikana...

Seuraavaksi ompelin ompelukoneella ensin sik-sakilla ympäri vaatteen ja lopuksi vielä vähän saumavaraa jättäen palaset yhteen. Julkisivulle jäävät saumat ompelin nurjalle puolelle ja mahan alla/kyljessä olevan helman käännän seuraavaksi siten, että reuna on siistimpi.

Tässä olisi kuvia rojektista.

Fleecevaatetta ei laiteta kiinni millään, se vain sujautetaan pääaukosta paikalleen. Sen tarkoitus ei ole olla ainut vaate.

Fleecevaate suojaa vähän myös etujalkojen yläosaa, sillä se ulottuu alemmas ja on löyhempi kuin mantteli, jota käytetään talvella. Päällä olevan manttelin ansiosta fleecevaate pysyy aloillaan.


Vaate tulee hieman kaulalle ja etujalkojen yläosia suojaamaan:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon