Virkattu ukko

Aloitin viikonloppuna pohtimaan ideoitani virkattavista lasten leluista (ja miksei lemmikkienkin). Idea kehittyi samaa matkaa kun tein, joten tähän ukkeliin ei valitettavasti ole alla olevaa parempaa ohjetta. Mutta idea on yksinkertainen.

1. Ukkoa aloitetaan virkkaamalla ensin suorakaiteenmuotoinen pala, johon virkataan kiinni jalkoja ja käsiä varten suorakaiteen muotoiset pienemmät palat. 

2.Sen jälkeen virkataan toinen samanlainen suurempi suorakaiteenmuotoinen pala, johon samaten tehdään jalkoja ja käsiä varten omat pienemmät palat samalle kohtaa kuin ensimmäisessä palassa. 

3. Hiukset virkataan liittämällä isot palat yhtenäiseltä sivulta yhteen työn oikealta puolelta. Tässä miun keksinnössä hiukset ovat pieniä yksittäisiä kolmioita. 

4. Virkataan silmiä varten halutun muotoiset valkoiset läpyskät sekä pyöreät mustat silmän keskustat. Ommellaan ne kiinni siihen suorakaiteenmuotoiseen palaseen oikealle puolelle, jonka halutaan olevan ukkelin etupuoli. 

5. Suuksi virkkasin sopivanmittaisen ketjusilmukkaketjun ja ompelin sen kiinni etukappaleeseen.

6. Koristelin vielä ukkelin rusetilla. Tässä vaiheessa on hyvä päätellä langanpätkät nurjalle puolelle.

7. Käänsin etukappaleet vastakkain ja ompelin ukkelin ympäri nurjalta puolelta kunnes kyljessä oli käden mentävä reikä.

8. Käänsin jälleen kappaleet niin, että nurjat puolet olivat vastakkain ja täytin ukkelin vanhasta tyynystä saadulla vanulla. Ompelin lopuksi reiän umpeen ja päättelin langan ukkelin sisään. :)

Langaksi käy oikeastaan mikä tahansa. Minulla oli jäänyt jämälankoja eri projekteista, joten tämä oli oikein oiva keino tuhota niitä. Eikun vaan ukkelia tekemään. Kerrothan jos inspiroiduit, tämä on toinen ohje koskaan jonka olen omasta mielestäni temmannut. :) 

<3 K

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalpa-fanin villasukat

Heppatytön herkullisen pinkit sukat

Neulottu huivi Viivi-langasta