Facebook-lakko

Huomasin marraskuun alussa, että Facebook alkoi olla pääosassa ajanviettoni suhteen kotona. Havahduin olevani aina saatavilla ja lukemassa muiden juttuja, kirjoittamassa jonnekin tai lataamassa kuvia tykkäysten ja kommenttien toivossa. Aloin yllättäen huomata myös, kuinka ihmiset siloittelevat totuutta tai ovat samalla tavoin huomaamattaan hyvin paljon kiinni puhelimissaan, vaikka ympärillä olisi muita ihmisiä joiden kanssa keskustella ihan kasvotusten. Ajatus ihmisistä vieraantumisesta alkoi suorastaan kuvottaa.

Aloitin niin sanotun lakkoni 24.11. kun mieheni oli ensin parin päivän ajan tehnyt samoin. Puhelimesta kirjauduttiin ulos sovelluksesta ja päivityksiä oli lupa katsoa kun syö tai on muuten joutavaa aikaa. Itselläni sitä oli hyvin paljon, joten rajoitin Facebookissa viettämääni aikaa ruokatunteihin ja kotona aamupalaan. Jossain vaiheessa en enää kirjautunut sovellukseen lainkaan sisälle ja lopulta poistin koko sovelluksen. En ole tämän jälkeen kirjautunut sovellukseen enkä niin ikään nettiselaimellakaan, paitsi ilmoittaakseni etten sinne ole kirjautumassa ennen "myöhempää ajankohtaa". Milloin tuon päivityksen laitoin, sitä en muista.

Olen hyvin yllättynyt miten ihmiset reagoivat. "Miten suhun sit saa yhteyden?" "Ootko vähä typerä, sulla jää kaikki näkemättä mitä meille kuuluu?" "Miks sä teit sen?" "Oot vissiin riippuvainen." Jne, jne, jne. En jaksa perustella asiaa enää ihmiselle, jolle Facebook on pääasiallinen ajanviettopaikka kavereiden kanssa. Kiitos kysymästä, minulla on puhelin, johon voi soittaa tai laittaa viestejä. Ja, minulla on nyt muutakin tekemistä. Kuten remontti, vauva saapuu noin kuukauden sisään ja onhan mulla maailman ihanin mies, jonka kanssa jaetaan maailman ihmeelliset asiat.

Kyllä minua kiinnostaa, mitä muille kuuluu, mutta voitaisiinko mennä mieluummin teelle juttelemaan tai leffaan? Kunnioitan jokaisen omaa päätöstä roikkua päivät, illat ja pahimmillaan yötkin Facebookissa, mikäli se on sitä mistä tulee onnelliseksi. Koska minua se lähinnä sitoi, ahdisti ja turhautti, toivon että myös Sinä kunnioitat minun päätöstäni. :) voihan olla että joskus palaan Facebookiin, mutta aion olla sellainen vanhempi, joka ei jaa lapsensa kuvia nettiin tai vietä aikaansa Facebookissa kun oma lapsi kaipaa huomiota tai leikkiseuraa. Tämä on minun valintani.

Tämä ei ole bloggaus, jonka tulisi herättää mielipiteitä. Tämä on bloggaus, jossa kerron syyt lakolle ja toivon sen aiheuttavan itsessäni ajan kuluessa vain hyviä seurauksia. :)

<3 K

Kommentit

  1. Voin niin samaistua. Pitäisi itsekkin alkaa rajoittamaan somen käyttöä. Sitä vaan tuntee itsensä "yksinäiseksi" ilman sitä päivisin. :o Facebookissa on myös mukava ja kätevä hakea vertaistukea jostain vauvaryhmästä. :) :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan.. mie korvasin Facebookin vauvaryhmät Vau.fi-foorumilla, kun siellä saa puhua samassa tilanteessa olevien kanssa eikä mistään muusta ole pakko puhua. Se, että paljonko aikaa siellä kuluu, on omalla kohdallani suhteessa Facebookin käyttöön aika vähäistä - vaikkakin olen siellä joka päivä. Keskiviikkona tapaan jopa joensuulaisia mammoja, mitä ei aiemmin olisi tullut tehtyä. :) hauskinta on arvoitus, että miltä ihmiset nimimerkkien takana näyttävät ja voi tosiaan hakea vertaistukea.

      Minulla oli vähän aikaa kokeilussa myös Instagram-lakko, mutta siinä olen epäonnistunut. Facebookissahan sain päivittäin palautetta, että julkaisen liikaa kuvia; mutta Instagram on suunnattu juuri ihmisille jotka haluavat jakaa kuvia. Siellä on kiva hakea ideoita eikä aika kulu enää ns. kyyläämiseen :)

      Olipa kiva vaihtaa ajatuksia, hali! <3

      Poista
    2. Voisi itsekkin yrittää hakeutua tonne vauvafoorumille, vaikka meillä fb:ssä on aika tiivis lokakuistenryhmä. :P Mielelläni treffaisin livenä muita mammoja vauvojensa kanssa mut tuntuu että täällä jämsässä on niin nihkeää porukkaa tapaamaan tai niitä kiinnosta hankkia uusia tuttavuuksia? :D

      Poista
  2. Hassua miten ihmiset ei halua uusia tuttavuuksia :) onhan se yleistä ettei uusiin ihmisiin uskalleta luottaa, mutta kaikkeahan ei ole pakko kertoa kasvotustenkaan jos ei halua. :) itse nyt taidan lörpöttää vähä liikaakin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltäni! Tervetuloa uudelleen <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon