V Ä R E J Ä

Monessa blogissa on ollut tänä vuonna aikomuksena tehdä jonkinlainen neulomus tai työ jäljelle jääneistä langoista, joista ei "voi" tehdä mitään kokonaista työtä. Tällä tarkoitan siis sitä, että 20 g:n jämälangasta ei saa varmasti tehtyä paitaa, näin kärjistetysti.

Mutta mitäs jos lankoja (joita ei tule käyttämään enää mihinkään sellaisinaan) onkin kertynyt suurempi määrä? Minulle jämälankakeriä on kertynyt kahden vuoden aikana lähemmäs 2 kiloa. Villasukkiin jämien käyttäminen kiinnostaisi, mutta minua ainakin huolettaa solmujen ja langanvaihtokohdissa langanpäiden piilottaminen. Tuleeko reikiä? Entä saako ne ihan oikeasti pääteltyä niin, että sukat kestävät käytössä?

Noh, ratkaisimpas langan paljous-ongelman "Neulo, virkkaa, kirjo JÄMÄLANGASTA!" -kirjan avulla. Kirjasta löytyi ihana ohje Räsymattotunikalle jota olen nyt omien lankojeni värein neulonut 14.12. lähtien. Langanpäät ovat silti edelleen töröttämässä ;)

Tässä teille minun värimaailmaani.




Tunikan tekemiseen tarvitset noin 600 grammaa erilaisia lankoja, jotka ovat jääneet käyttämättä aiemmissa projekteissasi. Langanpätkät voivat olla erivärisiä, -mittaisia ja -paksuisia, kunhan ne ovat neulottavissa koon 3mm pyöröpuikolla. En suosittele käyttämään lankoja, joiden valmistamisessa on käytetty hilettä tai paljetteja. 

Tällä hetkellä on valmiina etukappale sekä yli puolet takakappaleesta. Olen välillä neulonut kahdet joululahjasukat, joten en ole neulonut yhtäjaksoisesti. 

Lopputulos on varmasti hyvin pirteä ;)

<3 K



Kommentit

  1. Hyvältä näyttää, mutta mitenkäs ne langanpäät sitten? Neuloitko ne mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ongelmaa en saanut ratkaistua, eli solmuja siellä takapuolella töröttää. Ohjeessa kehotetaan päättelemään ne heti, mutta enhän minä malttanut! :D

      Poista
  2. AAAAAA IHANAN VÄRISTÄ!! :DD Tulee kyl varmasti pirtsakka lopputulos :D Hei kuule, mie nyt iha tosissaa aloin miettii sitä neuletapaamista, mistä kävit miun blogiin huikkaamassa. Ottaisitsie miuhu yhteyttä sähköpostilla? Miun sähköpostin löyät Pipon ytimestä. Ku yritin täältä ja siun google profiilist ettii siun, mut en löytäny :( Mut ota sie yhteyttä niih aletaa höpöttää :D

    VastaaPoista
  3. Heipsan! Mie laitan siulle vaikka ensi viikolla viestin, tänään muutetaan Rantakylään niin siinä menee vähän aikaa... ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi lämmittää mieltäni! Tervetuloa uudelleen <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon