Joulu kolkuttaa nurkan takana. Sisältää kilpailuvinkin

Olen lueskellut jo marraskuun alusta erilaisia blogikirjoituksia ja vinkkejä eri nettisivuilta jouluun liittyen. Itse aloitin hössöttämisen suurin piirtein ensimmäisten pikkujoulujen aikaan.

Miten teidän perhe valmistautuu jouluun? Liittyykö teidän perheen jouluaikaan jotain jopa kummallisiakin perinteitä?

Meillä lapsuudenkodissa laiteltiin tonttu-ukkoja ja -akkoja sekä kynttilöitä ympäri kotia. Moneen otteeseen vaadimme myös piparkakkutalon tekoa, ja joulukuusi olisi pitänyt saada esille heti kun se mieleen muistui. Onneksi perinteeksi kuitenkin muodostui, että kuusi koristeltiin vasta aattoaamuna.

Meillä kävi hyvin pitkään joulupukki. Alkuun häntä piti ujostella, vaikka meidät saatiin joka tapauksessa syliin hymyilemään. Ehkäpä jännitys lahjojen saannista ohitti ujouden partasuuta kohtaan, joka osoittautui joka kerta yhtä kiltiksi ja huonokuuloiseksi ;)

Nyt, aikuisena, kun taloudessa ei ole lapsia, olen hieman taantunut lapsen tasolle. Kuulen joka puolella vinkkejä ja muistutuksia joulun saapumisesta kauniiseen Suomen maahamme. Ainakin täällä Pohjois-Karjalassa on lunta, ja sitähän aina lapsenakin toivottiin.

Eteeni tuli pari juttua Internetin ihmeellisestä maailmasta, jotka toivat mieleen oman lapsuuteni joulun, ja tahtoisin nyt jakaa ne teidän kanssanne.

Voice.fi-sivustolta (12.12.2013) löytyneessä artikkelissa johdatellaan lukijaa joulun maisemiin tarinalla veljeksistä, joista on otettu kuva 34 joulun ajan joulupukin kanssa. Löytyykö sinustakin tällaisia kuvia? Minusta ei näin pitkältä ajalta, mutta lapsuuden jouluista kylläkin. Suosikiksi on osoittautunut kuva, jossa veljeni on säikähtäneen näköinen ja minä kurkistan pukin parran alle. Silloin jo aloin aavistaa, että joulussa on jokin "koira haudattuna".

Viime sunnuntaina Kristiina Wheeler ja Cristal Snow päättivät YLEX:n Sunnuntaisirkuksessa ottaa toisistaan mittaa kasaamalla piparkakkutalot. Muistaakseni lähetyksen aikana tuli hyvin selväksi, etteivät Wheelerin leipomistaidot ole kovin kummoiset, kuten allekirjoittaneellakaan. Jännityksellä odotan millaiset luomukset juontajakaksikko saa aikaiseksi. Aiheeseen liittyy myös kilpailu teille innokkaimmille leipojille Sunnuntain kotisivuilla.

Hyvää hössötystä teille muillekin! Ja muistakaa.. tontut ovat liikkeellä ;)

<3 K

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon