Joulun punaiset sukkaset ilman kantapäätä

Kaikki lähti liikkeelle 2. joulukuuta, kun rakas mieheni oli pelireissulla Kokkolassa. Vietin päivääni päätellen joulumyyjäisiin meneviä sukkia ja lapasia, ja tietenkin ulkoillen naperon kanssa. Yhtäkkiä mieleni valtasi järjetön rakkauden määrä. Minun oli saatava tehdä jotain, ja mielellään punaista. Wow, wow, wow... Lähdetäänpäs ihan siitä, että punainen kuuluu yleisesti inhokkiväreihini, mikäli eri vaaleanpunaisen variaatioita ei lasketa. Mutta etenkin se joulunpunainen on yleensä pannassa.

Lähdinpä kuitenkin säätä uhmaten pyöräilemään tuona joulukuisena päivänä lähi-Siwaan. Ostin sipsejä, glögiä ja punaisen lankakerän. Myyjä kysyi, että olenko yksinäinen tänään. Vastasin olevani yksin, mutta en yksinäinen. Sillä onhan minulla koira sekä sisältäni kumpuava ja ylitsevuotava rakkaus, joka piti nyt vuodattaa puikoilta joksikin kivaksi.

Selatessani erilaisia sukkamalleja totesin, että tähän rakkaudenvuodatukseen sopii parhaiten nopeasti toteutettava malli, ja sellainen löytyikin sukkalehdestä. Tällaiset niistä sitten tuli!



Villasukkiin löytyy ohje Novitan sukkalehdestä. Malli on erittäin simppeli, sama mallikuvio toistuu aina silmukoiden luonnista sinne kavennuksiin saakka. Eikä kantapäätä tarvitse tehdä ollenkaan, jos se sattuu olemaan tekijälle ongelmallinen. Neuloessa ei kannata säikähtää neuleen kiertymistä, joka aiheutuu mallikuviosta. Kyllä se sitten jalassa oikiaa! :)

<3 K



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon