Venäjää ja espanjaa

Heips.
Aloitin tuossa vuonna 2009 nykyiset opintoni, ja nyt vedellään jo viimeisiä. Viimeiset kurssit olisi vielä käytävä, ja myönnettäköön, että motivaatio on melko alhaalla.
Minun oli valittava vielä yksi ylimääräinen kieli, jotta pääsisin pois koulusta. Valitsin venäjän, sillä täällä päin Suomea se on huomattavasti tarpeellisempi kieli kuin vaikkapa ruotsi. Opiskelin venäjää jo aiemmin, mutta silloinen riehakas ja kapinoiva elämäntyylini taisteli keskittymiskykyä ja auktoriteetteja vastaan. Jätin siis silloin kaiken kesken.
Mutta jotta mikään ei olisi liian yksinkertaista, päätin muistinvirkistykseksi ottaa vielä espanjankin mukaan opintoihini. Tosin sitä opiskelen kansalaisopistolla.
Mielestäni ihmisen tulee välillä tehdä jotain uutta ja jännää. Minulle näiden kahden kielen sotkeminen keskenään on juuri sitä! Hablaan rusoa ja vedän paljtoon niskaan (ken osaa kieliä ymmärsi). Olen muuten havainnut, että paras tapa oppia mitä tahansa on jankuttaa niitä joko mielessään tai ääneen. Samoin tenttaava boyfriendi auttaa asiaa. :) minä opin numerot espanjaksi ja venäjäksi jankkaamalla niitä lenkillä. Loppukokeen aiheesta järjestää kultsi joka ikisellä autoreissulla.
Ja sitten se kaikkitietävä lause, joita harrastan: Jotta oppisit uutta, sinun on välillä irtauduttava siitä miten normaalisti tekisit. <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon