Neulotut joogasukat ja pipo

Mieheni tilasi minulle tänä syksynä Novita -lehden, ja sen seurauksena on pitänyt testailla jos jonkinlaista ohjetta. Nyt testasin Syksy 2012 -numerossa olleiden joogasukkien tekemistä. Kun pitsineuletta lukee tarkasti, eikä pidä lankaa liian kireällä, niin sukat valmistuvat hetkessä. Itse neuloin ohjeesta poiketen 7 Veljeksellä, kuten kuvista näkyy niin ihan okei lopputulokseen pääsin:


                                                                      

Linkki pitsineuleeseen: pitsineule

Novitan ohjeet löytyvät siis lehdestä, ja nykyisin sivuilla oleviin ohjeisiin tarvitsee Klubi-tunnukset... En siis aio jakaa ohjetta sellaisenaan, kerron sen omasta näkökulmastani:


Neulotut joogasukat

Nainen, kengänkoko noin 38.

Langanmenekki
7 Veljestä n. 100g
Sukkapuikot nro 3

Mallineuleet 

Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-*. 
Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. 

Huomioitavaa 

Sukat neulotaan suljettuna neuleena varpaista polveen päin. 


Luo 47 s ja jaa silmukat neljälle puikolle seuraavasti: I puikolle 13 s, II puikolle 10 s, III puikolle 12 s ja IV puikolle 12 s. Aloita pitsineule ja joustinneule ruutupiirroksen 1. krs:lta seuraavasti: neulo I ja II puikon s:illa pitsikuvio (23 s + 2 s) ruutupiirroksen mukaan, neulo *1 o, 2 n, 1 o * ja toista *-* krs loppuun (III ja IV puikko). Työssä on nyt 49 s. Toista pitsineuleessa ruutupiirroksen krsia 1-12.


Kun joustinneuleen korkeus on 7 cm, aloita seuraavalla kerroksella lisäykset jousteen molemmissa reunoissa seuraavasti: 1. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo III ja IV puikon s:illa *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun ja lisää 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein). 


Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 2. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin), neulo III ja IV puikon s:illa 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin). 


Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 3. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin), neulo III ja IV puikon s:illa 1 n, 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o, 1 n ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin). 


Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 4. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo III ja IV puikon s:illa 2 n, 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o, 2 n ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein). Joustinneuleessa on nyt 32 s.


Kun olet neulonut joustinneuletta 7 cm, päätä seuraavalla kerroksella kantapään aukkoa varten joustinneuleen 32 s joustinneuletta neuloen. Luo seuraavalla kerroksella päätettyjen s:iden tilalle uudet 32 s ja jatka näillä s:illa joustinneuletta kuten aiemmin ja neulo muilla s:illa pitsineuletta. Kun olet neulonut joustinneuletta 7 cm, neulo joustinneuleen s:illa (= 32 s) sileää neuletta ja jatka muilla s:illa pitsineuletta.


Kun olet jousteen jälkeen neulonut sileää neuletta 6 cm, lisää sileän neuleen molemmin puolin 1 s seuraavasti: neulo I ja II puiko s:illa pitsineuletta, lisää 1 oikea s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo 32 s oikein ja lisää kerroksen loppuun 1 oikea s kuten edellä. Sileässä neuleessa on nyt 34 s. Toista lisäykset kuten edellä 4,5 cm:n välein 2 kertaa ja sitten 2 cm:n välein 4 kertaa. Sileässä neuleessa on nyt 46 s. Kun olet neulonut sukanvartta yhteensä 26cm, päättele silmukat ylivetokavennuksin. 


Neulo toinen sukka samoin 


* * * * * * * 


Tasossa neulottu pipo


Tämän jälkeen päätin kokeilla onneani uudehkon langan, Novitan Kelon, kanssa. Lehdessä Talvi 2012 on ohje tasossa neulotusta piposta, joka on miehelle tai lapselle tarkoitettu. Sävelsin hieman, ja siitä tuli tällainen:




Ohje kutakuinkin seuraavanlainen:

Luo 30 s pyöröpuikoille nro 7 tai suuremmat, käsialan mukaan. Neulo ainaoikeaa 2 krs. 3. kierroksella neulo 24 s, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta puikolle, neulo 23s oikein. Neulo seuraavat 4 krs ainaoikeaa, neulo seuraavalla krs:lla 24 s, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta puikolle, neulo 23s oikein. Toista tätä, kunnes pipon sivu on mielestäsi tarpeeksi pitkä. Novitan ohjeen mukaan riittävä mitta miehelle on n. 54cm, naisella sopiva mitta riippuu varmasti hiuksenlaadusta ja -määrästä. Minulle sopiva neuleen pituus oli n. 36 cm. Kun neule on mielestäsi tarpeeksi pitkä, päättele s:t ja liitä aloitus- ja lopetuspäät toisiinsa neuleeseen käytetyllä langalla. Halutessasi voit myös koristella pipoa esim. virkatuilla sydämillä tai tupsulla

Huomaathan, että olen neulonut kuvassa olevan pipon *3o; 3n* toista 3 krs, *3n; 3o* toista 3 krs -neuleena.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon