Koiramaisia käsitöitä

Olen jo aiemmin koettanut neuloa vaikka minkä näköistä koiraneuletta, mutta toistaiseksi vain kaulurit ovat onnistuneet. En tiedä mikä meidän perheen koiran mittasuhteissa on niin erikoista, ettei mikään tahdo sopia. Lähinnä rintakehä on ongelmallinen - jos selänpituus riittää, niin tissistä puristaa. 

Sain tilauksen kaverilta, jonka koiralla on jonkinasteinen selkäkipuongelma. Koira on terrieri, siitä hieman mittasuhteita saa varmaan näille kuville. Ne on muuten kuvattu meidän uutta sohvaa vasten ;)




Koiran kauluri on tehty Novitan viininpunaisesta Kelosta ja valkeasta Hileestä. Kaulan osuus on neulottu suljettuna neuleena 36 silmukalla, 5 cm kohdalla lisäsin jokaisen puikon alussa 1s ja taas 10cm kohdalla 1s. Jatkoin suljettua neuletta kunnes koko työn pituus oli 20cm. Tämän jälkeen neuloin selän päälle tulevan lapun kahden puikon silmukoilla (10s/puikko=20s), kunnes kappale oli halutun pituinen. Tässä tapauksessa 17cm. Pehmensin hieman loppukavennuksia tekemällä ne joka krs:lla molemmissa päissä, kunnes lapun s:ita oli jäljellä 14. Loput silmukat päättelin ylivetokavennuksin. Lyhyemmän lapun tein samoin kuin pidemmän, kavennuksia lukuun ottamatta - ne aloitin jo 14cm:n jälkeen.



Sitten valmistin vielä tällaisia lettejä ja munkinnyörejä tulevalle lapsoselle. Katsotaan miten pitkäksi aikaa näistä on vastusta ;)


<3: K

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon