Kesä!!


Hei vaan!

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella vietetään kesää täysin palkein kuten täällä. Vaikka on kuuma niin so what, nyt on se aika vuodesta jota kaikki ovat odottaneet viime talvesta saakka. 

Olen aloittanut useita eri projekteja ja muutaman olen saanut julkaisukuntoon. 

Ensimmäisenä valmistui rohkeilla väreillä virkattu huivi, jonka annoin hyvälle ystävälleni valmistujaislahjaksi. Ohje on Moda-lehdestä 4/2013. Lehdessä on paljon muitakin hyviä ohjeita, joista kaikki haluan luonnollisesti toteuttaa. Minuun onkin ilmeisesti iskenyt "neuloosi" tai jokin muu käsityöläisen ammattitauti. Ei muuten lähde tekemällä, pahenee vain. :) Mutta tässä olisi kuvia huivista:

Auringon valossa fiilistelyä

Helmiä ommeltu koristeiksi

Laaduntarkastajan lausunto: juu, hyvä on!

Lempparikuvakulma.
Minulla oli paljon materiaalia josta valita käytettävät. Facebook on paha paikka - jos sattuu olemaan erilaisilla kirppareilla ja ideoita pursuavissa ryhmissä. Käsityökirppikseltä ostin lankaa 300g, musta-valko-ruskea lanka on vyötteen mukaisesti polyesteristä ja akryylistä valmistettua lankaa "Festival Mix Fiber", á 50gr. Työhön meni 250gr tätä lankaa, noin 70gr kahta erilaista 7 Veljestä raita -lankaa ja keltaista villalankaa, jonka olen ostanut aiemmin kirpputorilta, á 50gr. Helmet ostin Käsityökirppikseltä. Setti taisi maksaa noin 2 euroa ja puolet jäi vielä jäljelle.

Seuraavaksi työksi otin linja-autoon kesäisen laukun. Laukun valmistuminen kesti motivaatiopulan vuoksi melkein kuukauden - joka päivä ei huvittanut virkata. Loppujen lopuksi työ odotteli laatikostossa kirppikseltä ostettujen kahvojen ja lahjoituksena saadun vuorikankaan ompelemista. Lankoina käytin Novitan Puro Batikia sekä Bambua. Lopputuloksena seuraavanlainen söpis:



Laukku on virkattu yhdestä 40x40cm kokoisesta isoäidinneliöstä. Viimeistely: kahdella sivulla virkataan yksi ks jokaiseen edellisen krs:n ketjusilmukkalenkkiin. Kahdella sivulla virkataan jokaiseen keskimmäiseen pylvääseen sekä ketjusilmukkaketjuun yksi ks. Kahvat voi kiinnittää haluamallaan tavalla, itse kiinnitin ne virkkaamalla pylväitä työn nurjaan puoleen. Vuori on helpointa kiinnittää ennen ks-kierrosten tekemistä.
Laitoin vielä mielestäni söpöksi lisäksi neljä sydämen muotoista nappia.

Laukkuun sain inspiraation Facebookista, Jämälanka-ryhmästä.

Olen myös aloittanut hameen tekemistä. Ostin kirpparilta eurolla kahden kilon kerän akryylilankaa ja testaan millainen lopputulos mahtaa olla. Raitafriikkinä en voinut olla laittamatta tähänkään työhön yhtä raitaa, se on tehty Novitan vaaleanpunaisella Miami-langalla. Tässä alkuvaiheen kuvia:



Ohje on myös Novitan, alkuperäinen on mielestäni liian tylsä ja siksipä päätin hieman muokata värejä.. Ohje täältä.

Lisäksi olen aloittanut neulomaan itselleni shortseja. Värit ovat taas ja kerran niin utopistiset, että tokkopa uskallan ne jalassa kävellä kaupungilla. Mutta katsotaan ;) Laitan uuden päivityksen kunhan olen saanut jotain uutta luotua. Hyvää kesää ja myöhästyneet juhannuksen toivotukset.

<3: Kirsi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulottu bolero

Kalpa-fanin villasukat

Pinkit makkarasukat kiertoon