Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2016.

Tussipussi

Kuva
Lueskelin Molla Millsin kirjaa Virkkuri: Muotoja ja pintoja ja vastaani tuli ohje virkatusta laukusta, johon ohjeen mukaan tulisi ommella vuorikangas ja vetoketju sekä hihna, jonka avulla laukku olisi tullut taittaa kiinni ja pienemmäksi. Oma ajatukseni oli tehdä kamalalle tussikokoelmalleni pussukka, jossa tussit olisivat siistimmin tallessa kuin karkkirasiassa. Päätin virkata pussin Novita "Nallen" luonnonvalkoisesta villasekoitelangasta, kiinalaisesta pinkistä "Mommy Love" bambulangasta sekä vaaleansinisestä Novita "Ipana" sekoitelangasta. Lankavalinta oli helppo, sillä kaikkia oli ohjeen mukaan tarpeeksi. Virkattuani pussin, huomasin että työhön varaamani vetoketju oli liian pitkä eikä minulla tuntunut olevan valkeaa kangastakaan pussiin. Mutta koska pussin olisi tarkoitus tulla vain säilytyskäyttöön, kelpasi minulle hieman kotikutoisempi viritelmä; onhan se kuitenkin parempi kuin kanneton karkkirasia. ;)  Sulkumekanismina minu

Lämmin wokki talviseen päivään

Kuva
Olen syönyt nyt muutamia kuukausia suurella ruokahalulla kasviksia ja valkoista lihaa; mutta erityisesti kanaa. Päätin eilen illalla, että nyt on aika tehdä nuoruuteni herkkua, kanawokkia. Tosin omalle pannulle päätyi paljon enemmän mausteita. Kokeellinen keittiöni sai aikaan tällaisella reseptillä herkullisen kanawokin: KANAWOKKI (3 annosta) 400 g Maustamattomia broilerin suikaleita 500 g Classic wokvihanneksia (Rainbow) 1 pkt nuudelia (tai oman maun mukaan) 2 tl suolaa 1 rkl soijaa 2 rkl rypsiöljyä Oman maun mukaan: Chiliä Paprikamaustetta Cayennepippuria Kurkumaa Valkosipulia Currya Paista broilerit curryn ja rypsiöljyn kera wok-pannulla. Lisää joukkoon wokvihannekset ja kypsytä samalla nuudeleita toisessa kattilassa n. 2 min. Kun vihannekset ovat sulaneet ja wok vaikuttaa mielestäsi tarpeeksi kypsältä (itselläni kesti n. 10 minuuttia), on aika lisätä loput mausteet. Lisää lopuksi nuudelit valutettuina, ilman keitinvettä. Maistele ennen tarjoamista, lisää m