Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on heinäkuu, 2014.

Meikkipussi tölkinklipsuista

Kuva
Jemmailin pitkään tölkinklipsuja nurkissani ja nyt viimein sain aikaiseksi tehdä niistä jotain. Itse virkkaaminen on nopeaa, mutta klipsujen suoristaminen ja ylimääräisten väkästen poistaminen vie aikaa. Ensimmäiseksi pussukaksi se on mielestäni oikein mallikelpoinen. Aloitin virkkaamisen siten, että virkkasin klipsuja levyksi, jonka jälkeen virkkasin pussin takaosan pelkällä puuvillalangalla. Sitten ompelin vuorikankaan, joka myöskin oli napakkaa puuvillaa. Tämän jälkeen kiinnitin sivut toisiinsa ja lopuksi ompelin vetoketjun kiinni pussiin käsin. Pieni ja näppärä pussukka, joka pienellä tuotekehittelyllä (ja opettelulla) voisi olla myös iltalaukku. Mutta näin ensimmäiseksi värkkäykseksi se on ihan hyvä. :)

Virkattu kesäkassi

Kuva
Kävin työpäivän keskellä pyörimässä Joensuun Taitokorttelissa. Jotenkin tieni johti tietenkin siihen pikkuputiikkiin, jossa myydään lankoja, lankoja ja tietenkin lankoja. Niin - ja matonkudetta. Kuteen valitseminen itsessään on aina todella iso projekti. Mietin monta kertaa että otanko puuvillaista, tekokuituista vai sekakuituista kudetta. Päädyin myyjän suosituksesta puuvillakuteeseen, jota käytetään myös ihan mattojen kutomiseen. Ajatus lähti ensin seikkailemaan, kun iltaisin ei vielä ole kamalasti tekemistä - kaikki ryhmäliikuntatunnitkin alkavat vasta syksyllä. Noo... siinä sitten maksoin ostokseni ja päädyinkin sitten lopulta tekemään laukun. Ohje löytyy pääni sisältä, mutta samanlaisen ohjeen näin kävelevän vastaan jossain tänä kesänä ilmestyneessä lehdessäkin. Mutta mielikuitusta käyttämällä todella saa mitä vain aikaiseksi. Toinen kude, jota käytin, on ostettu kirpparilta koirien lelujen tekoon. :) Sangat ostin Facebookin Käsityötarvikekirpparilta.

Maggie The Owl - kukista epämääräiseksi möykyksi

Kuva
Kuvittelin todella, että Afrikankukista kasattuja leluja/sisustusesineitä on kiva kasata - niin nopeasti tuntuu sekin homma usealta sujuvan. Olemassa on niin monen erilaista luonnonkappaletta ja lelua joita on jäljitelty valmiilla ohjeilla ja omaa mielikuvitusta käyttäen. Itse olen aiemmin kasaillut Afrikankukista pienen kukkaron ja neulatyynyn. Kukkien tekeminen on mukavaa ja muutenkin nopeaa. Itse kasaamisvaiheessa taisi ärräpää jos toinen lentää, ja lopputuloksena ompelin tämän pöllön pepusta kaksi palaa sisään, korvat on mytätty ja pöllön oikealla puolella on uloke kuin Quasimodon selässä konsanaan. Rakas mieheni kuitenkin kehui pöllöä meidän näköiseksi - ollaan kuulemma omalaatuisia ja mikään ei onnistu ensi yrittämällä :D Menköön nyt näin - hyllyllä se saa istua ja nautiskella, minun oma Maggie. Ohje on maksullinen ja sen löytää helposti googlettamalla :) <3 Kirsi